headerdesktop mosnick18noi25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile mosnick18noi25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

🎁Târgul Ghetuțelor🎁

Cadouri de Moș Nicolae

-77%, -30%, -50%

Comandă aici!

eBook Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux

De (autor): Luke Barr

0
(0 review-uri)
eBook Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux - Luke Barr
Rasfoieste

eBook Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux

De (autor): Luke Barr

0
(0 review-uri)
Best Cookbooks and Food Books (2018), conformHuffington Post; Cea mai buna carte de non-fictiune(2018), potrivit The Los Angeles Public Library. In aceasta carte care abunda in scandaluri si povesti despre opulenta, Luke Barr ii poarta pe cititori intr-o calatorie in timp, in Londra si Parisul de la cumpana secolelor XIX-XX. Din paginile volumului veti afla cum ilustrul hotelier Cesar Ritz si faimosul chef Auguste Escoffier si-au unit fortele la Savoy, pentru a uimi lumea intreaga cu luxul modern al acestui bine-cunoscut hotel londonez, unde melanjul dintre evreii americani si inalta societate britanica anunta aparitia unei noi ordini sociale si ascensiunea clasei de mijloc. Barr recreeaza atmosfera palpitanta a perioadei din ajunul Primului Razboi Mondial, La Belle Epoque, atunci cand aristocratia britanica a atins apogeul, femeile au inceput sa iasa la restaurant neinsotite, iar noii imbogatiti americani si industriasii lipsiti de tact socializau la Londra, etalandu-si bunurile de lux. Colaborand la Savoy - hotel care primea clienti fideli si, uneori, pofticiosi din cale-afara, precum Oscar Wilde si Sarah Bernhardt -, Escoffier inova in domeniul bucatariei moderne si influenta decisiv gastronomia franceza, iar Ritz infiinta primul hotel de lux din lume. ''Ritz & Escoffier se citeste ca un roman. Autorul a reusit sa evoce cu mult succes atmosfera sfarsitului de secol la Londra si personalitatile celor doi oameni care au jucat un rol esential in acele vremuri ce debordau de optimism. Wall Street Journal ''A fost Ritz primul ''influencer'', asa cum se spune in prezent? Negustor de visuri la sfarsit de Epoca Victoriana, el nu a fost doar fondatorul cosmopolitismului de tip nou, ci si vestitorul hotelurilor ca ''mod de viata'' si a mancarii ca manifestare a culturii populare.'' - Toronto Star ''Un stil alert si o documentare impecabila. [...] O carte savuroasa despre un episod definitoriu pentru istoria culinara.'' - Publishers Weekly ''[O] relatare plina de viata, presarata cu multe anecdote, nu doar o dubla biografie ce curge usor, ci si o istorie incitanta despre un moment de cotitura din evolutia industriei hotelurilor si restaurantelor.'' - Booklist ''Cand mancati Peach Melba sau cand beti Grand Marnier, ar trebui sa le multumiti lui Ritz si Escoffier, pentru ca ei le-au denumit astfel, iar apoi le-au popularizat.'' - The Economist
Citește mai mult

-20%

nou

PRP: 37.00 Lei

!

Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.

29.60Lei

29.60Lei

37.00 Lei

Primești 29 puncte

Important icon msg

Primești puncte de fidelitate după fiecare comandă! 100 puncte de fidelitate reprezintă 1 leu. Folosește-le la viitoarele achiziții!

In stoc

Plasează rapid comanda

Important icon msg

Poți comanda acest produs introducând numărul tău de telefon. În cel mai scurt timp vei fi apelat de un operator Libris pentru preluarea datelor necesare.

Completează mai jos numărul tău de telefon

Descrierea produsului

Best Cookbooks and Food Books (2018), conformHuffington Post; Cea mai buna carte de non-fictiune(2018), potrivit The Los Angeles Public Library. In aceasta carte care abunda in scandaluri si povesti despre opulenta, Luke Barr ii poarta pe cititori intr-o calatorie in timp, in Londra si Parisul de la cumpana secolelor XIX-XX. Din paginile volumului veti afla cum ilustrul hotelier Cesar Ritz si faimosul chef Auguste Escoffier si-au unit fortele la Savoy, pentru a uimi lumea intreaga cu luxul modern al acestui bine-cunoscut hotel londonez, unde melanjul dintre evreii americani si inalta societate britanica anunta aparitia unei noi ordini sociale si ascensiunea clasei de mijloc. Barr recreeaza atmosfera palpitanta a perioadei din ajunul Primului Razboi Mondial, La Belle Epoque, atunci cand aristocratia britanica a atins apogeul, femeile au inceput sa iasa la restaurant neinsotite, iar noii imbogatiti americani si industriasii lipsiti de tact socializau la Londra, etalandu-si bunurile de lux. Colaborand la Savoy - hotel care primea clienti fideli si, uneori, pofticiosi din cale-afara, precum Oscar Wilde si Sarah Bernhardt -, Escoffier inova in domeniul bucatariei moderne si influenta decisiv gastronomia franceza, iar Ritz infiinta primul hotel de lux din lume. ''Ritz & Escoffier se citeste ca un roman. Autorul a reusit sa evoce cu mult succes atmosfera sfarsitului de secol la Londra si personalitatile celor doi oameni care au jucat un rol esential in acele vremuri ce debordau de optimism. Wall Street Journal ''A fost Ritz primul ''influencer'', asa cum se spune in prezent? Negustor de visuri la sfarsit de Epoca Victoriana, el nu a fost doar fondatorul cosmopolitismului de tip nou, ci si vestitorul hotelurilor ca ''mod de viata'' si a mancarii ca manifestare a culturii populare.'' - Toronto Star ''Un stil alert si o documentare impecabila. [...] O carte savuroasa despre un episod definitoriu pentru istoria culinara.'' - Publishers Weekly ''[O] relatare plina de viata, presarata cu multe anecdote, nu doar o dubla biografie ce curge usor, ci si o istorie incitanta despre un moment de cotitura din evolutia industriei hotelurilor si restaurantelor.'' - Booklist ''Cand mancati Peach Melba sau cand beti Grand Marnier, ar trebui sa le multumiti lui Ritz si Escoffier, pentru ca ei le-au denumit astfel, iar apoi le-au popularizat.'' - The Economist
Citește mai mult

Detaliile produsului

S-ar putea să-ți placă și

De același autor

Părerea ta e inspirație pentru comunitatea Libris!

Istoricul tău de navigare

Acum se comandă

Noi suntem despre cărți, și la fel este și

Newsletter-ul nostru.

Abonează-te la veștile literare și primești un cupon de -10% pentru viitoarea ta comandă!

*Reducerea aplicată prin cupon nu se cumulează, ci se aplică reducerea cea mai mare.

Mă abonez image one
Mă abonez image one
Accessibility Logo

Salut! Te pot ajuta?

X