headerdesktop transpgratuit03dec25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile transpgratuit03dec25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Livrare: 0 lei

3-4 decembrie

❤️ transport gratuit ❤️

la orice comanda in Romania 🚚

Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux

Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux - Luke Barr
Rasfoieste

Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux

• Best Cookbooks and Food Books (2018), conform Huffington Post;
• Cea mai buna carte de non-fictiune (2018), potrivit The Los Angeles Public Library

O calatorie in timp, la cumpana secolelor XIX–XX, cand ilustrul hotelier Cesar Ritz si faimosul chef Auguste Escoffier si-au unit fortele la Savoy pentru a uimi lumea intreaga cu luxul modern al bine-cunoscutului hotel londonez.
 
In aceasta carte care abunda in scandaluri si povesti despre opulenta, Luke Barr ii poarta pe cititori intr-o calatorie in timp, in Londra si Parisul de la cumpana secolelor XIX-XX. Din paginile volumului veti afla cum ilustrul hotelier Cesar Ritz si faimosul chef Auguste Escoffier si-au unit fortele la Savoy, pentru a uimi lumea intreaga cu luxul modern al acestui bine-cunoscut hotel londonez, unde melanjul dintre evreii americani si inalta societate britanica anunta aparitia unei noi ordini sociale si ascensiunea clasei de mijloc. 
 
Barr recreeaza atmosfera palpitanta a perioadei din ajunul Primului Razboi Mondial, La Belle Epoque, atunci cand aristocratia britanica a atins apogeul, femeile au inceput sa iasa la restaurant neinsotite, iar noii imbogatiti americani si industriasii lipsiti de tact socializau la Londra, etalandu-si bunurile de lux. Colaborand la Savoy - hotel care primea clienti fideli si, uneori, pofticiosi din cale-afara, precum Oscar Wilde si Sarah Bernhardt , Escoffier inova in domeniul bucatariei moderne si influenta decisiv gastronomia franceza, iar Ritz infiinta primul hotel de lux din lume.  
 
Ritz and Escoffier se citeste ca un roman. Autorul a reusit sa evoce cu mult succes atmosfera sfarsitului de secol la Londra si personalitatile celor doi oameni care au jucat un rol esential in acele vremuri ce debordau de optimism. - Wall Street Journal
 
A fost Ritz primul "influencer", asa cum se spune in prezent? "Negustor" de visuri la sfarsit de Epoca Victoriana, el nu a fost doar fondatorul cosmopolitismului de tip nou, ci si vestitorul hotelurilor ca "mod de viata" si a mancarii ca manifestare a culturii populare. - Toronto Star
 
Un stil alert si o documentare impecabila. [...] O carte savuroasa despre un episod definitoriu pentru istoria culinara. - Publishers Weekly 
 
[O] relatare plina de viata, presarata cu multe anecdote, nu doar o dubla biografie ce curge usor, ci si o istorie incitanta despre un moment de cotitura din evolutia industriei hotelurilor si restaurantelor. - Booklist
 
Cand mancati Peach Melba sau cand beti Grand Marnier, ar trebui sa le multumiti lui Ritz si Escoffier, pentru ca ei le-au denumit astfel, iar apoi le-au popularizat. - The Economist

Traducere din limba engleza de Ioana Adam.
Citește mai mult

-55%

transport gratuit

PRP: 74.50 Lei

!

Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.

33.84Lei

33.84Lei

74.50 Lei

Primești 33 puncte

Important icon msg

Primești puncte de fidelitate după fiecare comandă! 100 puncte de fidelitate reprezintă 1 leu. Folosește-le la viitoarele achiziții!

In stoc

Livrare

Comandă până la 14:00:

Estimare livrare joi, 4 decembrie

Important icon msg

Acest termen de livrare este estimativ. În cazul perioadelor aglomerate pot apărea întârzieri.

Livrarea produselor din stoc se realizează în decursul a 24-48 de ore (zile lucrătoare) de la plasarea comenzii.

Livrarea cărților în engleză aflate în stocul furnizorilor noștri se realizează în intervalul de 2-4 săptămâni, afișat în pagina de produs. Toate comenzile care conțin un titlu din această categorie vor fi livrate la termenul cel mai îndelungat. În cazul în care dorești împărțirea comenzii, te rugăm să ne contactezi pentru a-ți comunica toate condițiile. Poți găsi aceste informații și în secțiunea Termeni și Condiții.

Plasează rapid comanda

Important icon msg

Poți comanda acest produs introducând numărul tău de telefon. În cel mai scurt timp vei fi apelat de un operator Libris pentru preluarea datelor necesare.

Completează mai jos numărul tău de telefon

Descrierea produsului

• Best Cookbooks and Food Books (2018), conform Huffington Post;
• Cea mai buna carte de non-fictiune (2018), potrivit The Los Angeles Public Library

O calatorie in timp, la cumpana secolelor XIX–XX, cand ilustrul hotelier Cesar Ritz si faimosul chef Auguste Escoffier si-au unit fortele la Savoy pentru a uimi lumea intreaga cu luxul modern al bine-cunoscutului hotel londonez.
 
In aceasta carte care abunda in scandaluri si povesti despre opulenta, Luke Barr ii poarta pe cititori intr-o calatorie in timp, in Londra si Parisul de la cumpana secolelor XIX-XX. Din paginile volumului veti afla cum ilustrul hotelier Cesar Ritz si faimosul chef Auguste Escoffier si-au unit fortele la Savoy, pentru a uimi lumea intreaga cu luxul modern al acestui bine-cunoscut hotel londonez, unde melanjul dintre evreii americani si inalta societate britanica anunta aparitia unei noi ordini sociale si ascensiunea clasei de mijloc. 
 
Barr recreeaza atmosfera palpitanta a perioadei din ajunul Primului Razboi Mondial, La Belle Epoque, atunci cand aristocratia britanica a atins apogeul, femeile au inceput sa iasa la restaurant neinsotite, iar noii imbogatiti americani si industriasii lipsiti de tact socializau la Londra, etalandu-si bunurile de lux. Colaborand la Savoy - hotel care primea clienti fideli si, uneori, pofticiosi din cale-afara, precum Oscar Wilde si Sarah Bernhardt , Escoffier inova in domeniul bucatariei moderne si influenta decisiv gastronomia franceza, iar Ritz infiinta primul hotel de lux din lume.  
 
Ritz and Escoffier se citeste ca un roman. Autorul a reusit sa evoce cu mult succes atmosfera sfarsitului de secol la Londra si personalitatile celor doi oameni care au jucat un rol esential in acele vremuri ce debordau de optimism. - Wall Street Journal
 
A fost Ritz primul "influencer", asa cum se spune in prezent? "Negustor" de visuri la sfarsit de Epoca Victoriana, el nu a fost doar fondatorul cosmopolitismului de tip nou, ci si vestitorul hotelurilor ca "mod de viata" si a mancarii ca manifestare a culturii populare. - Toronto Star
 
Un stil alert si o documentare impecabila. [...] O carte savuroasa despre un episod definitoriu pentru istoria culinara. - Publishers Weekly 
 
[O] relatare plina de viata, presarata cu multe anecdote, nu doar o dubla biografie ce curge usor, ci si o istorie incitanta despre un moment de cotitura din evolutia industriei hotelurilor si restaurantelor. - Booklist
 
Cand mancati Peach Melba sau cand beti Grand Marnier, ar trebui sa le multumiti lui Ritz si Escoffier, pentru ca ei le-au denumit astfel, iar apoi le-au popularizat. - The Economist

Traducere din limba engleza de Ioana Adam.
Citește mai mult

Detaliile produsului

S-ar putea să-ți placă și

De același autor

Rating general al produsului

5 stele
2
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Părerea ta e inspirație pentru comunitatea Libris!

Review-uri

denisa1999 28/11/2025 16:08
green icon awesome check Achiziție verificată
Mi-a facut placere sa o citesc si sa o pastrez in biblioteca mai ales ca am fost in vacanta fix prin acele locuri Nisa, Cannes, Menton, Monte Carlo unde si-a facut stagiatura Escoffier. Sunt de acord cu ideea lui Ritz si anume anticiparea nevoilor clientilor "In zilele noastre ne putem bucura de inventiile sale si anume baia proprie in camera, electricitate, telefon in fiecare camera, intrerupatoare bine plasate fara a cobori din pat-aici recunosc ca le apreciez in hoteluri. "Lumina venita din lampa cu abajur alb si matase ce cadea pe o femeie si o facea cu 10 ani mai tanara" (cat de frumos a exprimat eleganta, luxul). Exista si o ecranizare dar cartea isi spune povestea prin paginile sale.
Arată mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Arsene Florentina 04/02/2024 07:51
green icon awesome check Achiziție verificată
Cartea este o superbă călătorie ce ne poartă in perioada Belle Epoque, pentru a cunoaște societatea vremii din Londra si Paris. Este o carte foarte bine documentată si o lectura foarte placuta.
Arată mai mult
  • Like review icon 1
  • Add comments

2 din 2 de rezultate

Istoricul tău de navigare

Noi suntem despre cărți, și la fel este și

Newsletter-ul nostru.

Abonează-te la veștile literare și primești un cupon de -10% pentru viitoarea ta comandă!

*Reducerea aplicată prin cupon nu se cumulează, ci se aplică reducerea cea mai mare.

Mă abonez image one
Mă abonez image one
Accessibility Logo

Salut! Te pot ajuta?

X