Carpatia ne invita sa redescoperim bucataria unica, indrazneata si delicioasa a Romaniei: un amestec surprinzator si neasteptat al influentelor sale diverse. Un adevarat creuzet cultural, caracterul sau este inradacinat intr-o sumedenie de traditii, de la cele grecesti, turcesti si slave din sud si est, pana la cele austriece, maghiare si saxone, din nord si vest. De la vinete coapte la gratar, bulz si fasole batuta, pana la bors savuros, pilaf aromat, dovlecei umpluti, placinte si deserturi in stil vienez, aceasta carte este o celebrare a unei traditii gastronomice care nu se teme niciodata sa combine gusturile!
 
Insotita de ilustratii de-ti lasa gura apa, cartea va purta cititorul intr-o calatorie culinara in inima Romaniei, explorandu-i istoria si peisajul prin traditiile si mancarea sa.
Sunt o mare admiratoare a Irinei Georgescu in general si a acestei carti extraordinar de impresionante si importante in particular. O carte indispensabila, nu doar pentru brutarii curiosi, ci, mai ales, pentru toti cei interesati de contextul si evolutia culturii culinare. - 
Nigella Lawson 
Retetele sunt atat tentante, cat si extrem de accesibile, iar stilul de scriere este foarte captivant... Mancarea este fascinanta: un amestec de familiar si necunoscut. Ofera o perspectiva binevenita asupra culturii romanesti. Iar cel mai bun lucru este dragostea pentru familie si tara care exista in paginile cartii. - 
Fuchsia Dunlop 
Traducere din limba engleza de Elena Arhire.