headerdesktop laponiatimer12noi25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile laponiatimer12noi25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

🎁Vacanță CADOU în Laponia

Acasă la Moș Crăciun

Comandă și câștigă

Valabilitate: 11-12 noiembrie»»»

Podgoria Dragasani - marele areal colinar cu potential vinicol calitativ total

Podgoria Dragasani - marele areal colinar cu potential vinicol calitativ total - Marin Gheorghita
Rasfoieste

Podgoria Dragasani - marele areal colinar cu potential vinicol calitativ total

In preajma unor puternice asezari dacice dominate de Rusidava, devenita mai tarziu regiunea viticola voievodala a banilor Olteniei — Dragasanii s-au bucurat prin vinurile sale de o atentie si o pretuire deosebite — din cele mai vechi timpuri.
Relieful sau modelat miraculos de natura, cu o gama infinita de forme, de pante si de expozitii si cu o scara fericit dozata de altitudini;
Trasaturile climatice de baza din cele mai favorabile, marcate indeosebi prin absenta oricaror excesivitati sau insuficiente;
Asezarea ei de-a lungul vaii Oltului ce-i asigura o permanenta miscare usoara a aerului, totdeauna dispunand de o buna umiditate chiar in iulie-august, lunile cele mai calde;
Toate acestea sunt conditii naturale care au decis ca cele mai dotate si valoroase soiuri romanesti si straine sa gaseasca la Dragasani cel mai favorabil mediu pentru a-si exprima integral amploarea aptitudinilor de calitate de care dispun. - Prof: univ. dr. ing. Stefan C. Teodorescu (1986), Intemeietorul Oenologiei moderne romanesti
 
Realitatile privind vocatia podgoriei Dragasani pentru vinuri de inalta calitate, formulate in mod magistral de catre ilustrul cercetator si universitar, cu mai multe decenii in urma, sunt confirmate cu prisosinta in lucrarea de fata. - Autorii
 
 
Cuprins:
 
Capitolul I: Studiu introductiv. Podgoria Dragasani - consideratii de ordin geografic, istoric si de traditie. Valente in noul concept privind viticultura la nivel mondial.
Capitolul II. Cadrul ecologic general al podgoriei Dragasani.
Capitolul III. Cunostinte stiintifice de specialitate - baza de documentare in perioadele studiului privind vocatia oenologica a podgoriei Dragasani.
Capitolul IV. Repere oenologice comparative privind aptitudinea podgoriei Dragasani pentru vinuri rosii de inalta calitate.
Capitolul V. Potentialul calitativ-tehnologic al soiurilor din sortimentele pentru vinuri pe ansamblul podgoriei Dragasani.
Capitolul VI. Posibilitati privind imbunatatirea biotehnologiilor si tehnologiilor de elaborare a vinurilor albe in podgoria Dragasani.
Capitolul VII. Optimizarea factorilor biotehnologici si tehnologici de vinificatie primara la elaborarea vinurilor rosii, semiaromate si aromate in podgoria Dragasani.
Capitolul VIII. Compozitia fizico-chimica de baza a vinurilor in raport cu zonele viticole si perioada anilor de productie.
Capitolul IX. Argumentatie finala privind atribuirea podgoriei Dragasani a denumirii de "Mare teritoriu colinar cu potential vinicol calitativ total".
Citește mai mult

111.00Lei

111.00Lei

Primești 111 puncte

Important icon msg

Primești puncte de fidelitate după fiecare comandă! 100 puncte de fidelitate reprezintă 1 leu. Folosește-le la viitoarele achiziții!

In stoc

Livrare

Estimare livrare vineri, 14 noiembrie - luni, 17 noiembrie

Important icon msg

Acest termen de livrare este estimativ. În cazul perioadelor aglomerate pot apărea întârzieri.

Livrarea produselor din stoc se realizează în decursul a 24-48 de ore (zile lucrătoare) de la plasarea comenzii.

Livrarea cărților în engleză aflate în stocul furnizorilor noștri se realizează în intervalul de 2-4 săptămâni, afișat în pagina de produs. Toate comenzile care conțin un titlu din această categorie vor fi livrate la termenul cel mai îndelungat. În cazul în care dorești împărțirea comenzii, te rugăm să ne contactezi pentru a-ți comunica toate condițiile. Poți găsi aceste informații și în secțiunea Termeni și Condiții.

Descrierea produsului

In preajma unor puternice asezari dacice dominate de Rusidava, devenita mai tarziu regiunea viticola voievodala a banilor Olteniei — Dragasanii s-au bucurat prin vinurile sale de o atentie si o pretuire deosebite — din cele mai vechi timpuri.
Relieful sau modelat miraculos de natura, cu o gama infinita de forme, de pante si de expozitii si cu o scara fericit dozata de altitudini;
Trasaturile climatice de baza din cele mai favorabile, marcate indeosebi prin absenta oricaror excesivitati sau insuficiente;
Asezarea ei de-a lungul vaii Oltului ce-i asigura o permanenta miscare usoara a aerului, totdeauna dispunand de o buna umiditate chiar in iulie-august, lunile cele mai calde;
Toate acestea sunt conditii naturale care au decis ca cele mai dotate si valoroase soiuri romanesti si straine sa gaseasca la Dragasani cel mai favorabil mediu pentru a-si exprima integral amploarea aptitudinilor de calitate de care dispun. - Prof: univ. dr. ing. Stefan C. Teodorescu (1986), Intemeietorul Oenologiei moderne romanesti
 
Realitatile privind vocatia podgoriei Dragasani pentru vinuri de inalta calitate, formulate in mod magistral de catre ilustrul cercetator si universitar, cu mai multe decenii in urma, sunt confirmate cu prisosinta in lucrarea de fata. - Autorii
 
 
Cuprins:
 
Capitolul I: Studiu introductiv. Podgoria Dragasani - consideratii de ordin geografic, istoric si de traditie. Valente in noul concept privind viticultura la nivel mondial.
Capitolul II. Cadrul ecologic general al podgoriei Dragasani.
Capitolul III. Cunostinte stiintifice de specialitate - baza de documentare in perioadele studiului privind vocatia oenologica a podgoriei Dragasani.
Capitolul IV. Repere oenologice comparative privind aptitudinea podgoriei Dragasani pentru vinuri rosii de inalta calitate.
Capitolul V. Potentialul calitativ-tehnologic al soiurilor din sortimentele pentru vinuri pe ansamblul podgoriei Dragasani.
Capitolul VI. Posibilitati privind imbunatatirea biotehnologiilor si tehnologiilor de elaborare a vinurilor albe in podgoria Dragasani.
Capitolul VII. Optimizarea factorilor biotehnologici si tehnologici de vinificatie primara la elaborarea vinurilor rosii, semiaromate si aromate in podgoria Dragasani.
Capitolul VIII. Compozitia fizico-chimica de baza a vinurilor in raport cu zonele viticole si perioada anilor de productie.
Capitolul IX. Argumentatie finala privind atribuirea podgoriei Dragasani a denumirii de "Mare teritoriu colinar cu potential vinicol calitativ total".
Citește mai mult

S-ar putea să-ți placă și

De același autor

Părerea ta e inspirație pentru comunitatea Libris!

Istoricul tău de navigare

Acum se comandă

Noi suntem despre cărți, și la fel este și

Newsletter-ul nostru.

Abonează-te la veștile literare și primești un cupon de -10% pentru viitoarea ta comandă!

*Reducerea aplicată prin cupon nu se cumulează, ci se aplică reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one
Accessibility Logo

Salut! Te pot ajuta?

X