Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Digital Empires: The Global Battle to Regulate Technology

Digital Empires: The Global Battle to Regulate Technology - Anu Bradford

Digital Empires: The Global Battle to Regulate Technology

-10%

transport gratuit

PRP: 288.97 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

260.07Lei

260.07Lei

288.97 Lei

Primesti 260 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

Livrare in 2-4 saptamani

Descrierea produsului

Citeste mai mult

S-ar putea sa-ti placa si

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Cititorul 37437b 24/02/2024 08:15
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte remarcabilă, care analizează trei "imperii digitale" ale economiei actuale axate pe tehnologie, precum şi efectele lor. Statele fac paşi concreți spre un consens global de a reglementa tehnologia, dar abordările lor sunt diferite. Prof. Anu Bradford analizează trei mari modele de reglementare ale tehnologiei: modelul american, tehno optimist, bazat pe mecanismele pieței, modelul chinez centrat pe stat, şi modelul eurpean, centrat pe drepturi.
Piața tehnologiei din SUA este bazată în principal pe autoreglementare din partea marilor companii. În China guvernul alocă resurse pentru ca țara să devină o superputere tehnologică, dar foloseşte tehnologia şi ca să supravegheze în masă populația, precum şi ca mijloc de cenzură şi de propagandă. Europenii, în lipsa unor mari jucători pe piața de tehnologie, nu au ales între cele două modele, ci au creat o abordare proprie, bazată pe drepturi, concretizată în mult discutatul Regulament privind Inteligența Artificială, precum şi într-o serie de reglementări mai puțin mediatizate (DSA, DMA, Data Act, Cybersecurity Act).
Concluziile cărții pot interesa pe oricine, dat fiind efectul extrateritorial al fiecărui model de guvernanță a tehnologiei descris . Modelul american are impact global prin prisma giganților din tehnologie, cel chinez are impact global prin faptul ca China furnizează infrastructură pe o bună parte a mapamondului, iar europenii îşi folosesc superputerea de a produce impact global prin reglementările pe care le adoptă şi modul în care le implementează, astfel cum au procedat cu efectul Buxelles al Regulamentului privind Protecția Datelor. Aceste efecte se suprapun, în diverse părți ale globului coexistă deja libertatea rețelor sociale, cu supravegherea infrastructurii pentru smart cities şi cu tendința de afirmare a drepturilor persoanelor vizate. Asistăm la o schimbare de paradigmă în modelul american, căci puterea giganților din tehnologie de a modela viețile persoanelor a ajuns la apogeu.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

1 din 1 de rezultate

Istoricul tau de navigare

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one